PACS-Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi

Sağlık kuruluşlarındaki radyoloji departmanlarının ve kliniklerinin gereksinimleri baz alınarak hazırlanmış, panoramik ve lokal radyolojik görüntüleri sayısal düzlemde oluşturmaya, arşivlemeye ve iletmeye yönelik tasarlanmış bir sistemdir. Yüksek işlem kapasitesi ve hızlı veri
iletişim gücü sebebiyle gün içerisindeki yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek performansı sergileyebilmektedir. Fonet PACS yazılımı uluslararası platformda ülkemizi temsil etmektedir.

Görüntü dağıtımı; erişim, erişim kısıtlama, yetkilendirme, SSL gibi mekanizmalarla desteklenmiş olduğundan sayısal görüntülere erişimde güvenlik açıkları yok edilmektedir. Görüntülemede farklı
kullanıcıların ihtiyacına cevap vermek üzere asılı protokoller (adaptive hanging protocols) bulunmaktadır. Bu sayede görüntü işleme metodları kullanılarak eski ve yeni görüntü sekansları arasında eşleştirme yapılabilmekte, bu şekilde kullanıcı iki pencerede de aynı görüntüyü gördüğünden emin olabilmektedir.

Fonet PACS sistemi, “nearline” mantığı ile çalışan DAS, NAS, SAN ve HSM gibi depolama çeşitlerine kayıt yapabilmektedir. Ayrıca sistem, DICOM 3.0 Query/Retrieve SCP/SCU, DICOM Store SCP/SCU, DICOM Print SCU, DICOM Storage Commitment ve DICOM Worklist destekli çalışmaktadır. Fonet PACS, Clustering (kümeleme) mimarisini destekleyebildiği gibi Clustured olarak da kurulabilmekte, ilgili noktalar arasında HL7 protokolünü kullanabilmektedir..

FONET PACS’IN DESTEKLEDİĞİ UYGULAMALAR;